ניקוי אביב ניקוי רעלים והתחדשות!

שמחה רבה שמחה רבה אביב הגיע...

האביב מסמל התחדשות. לאחר שהכל נשר בסתיו ואיבד את צבעיו בחורף, באביב הכל חוזר לפרוח מחדש, וזה הזמן לחדש ולנקות את כל מה שנאגר בבית ובגוף בחורף ולהתכונן לקיץ הדופק בדלת.

במהלך החורף אנחנו אוכלים מאכלים שמנים כדי להתחמם ,מזיעים פחות ואוגרים יותר. האביב הוא זמן מצוין להתנקות, לנקות רעלים ועודפי רכיבים שנאגרו בגוף במהלך החורף.במיוחד חשוב ניקוי הכבד, שהוא איבר מרכזי האחראי על סינון רעלים וניקוי הפסולת מהגוף.ברפואה הסינית נחשב הכבד לאיבר העיקרי השומר על הבריאות הן הגופנית והן הנפשית. בעולם המערבי ומלא השפע יש אתגר גדול לנקות את כל הפסולת, בעיקר בגלל תזונה לא מאוזנתבין אבות המזון;צריכה מוגברת של סוכרים שומנים וחלבון;מזון מעובד העשיר ברעלים וחומרים מזיקים כגון צבעי מאכל, חומרים משמרים ומשפרי טעם; וכן זיהום אוויר,ומתח (סטרס) בחיי היום יום שגורם גם הוא לייצור רעלים בגוף.

הכבד הוא האיבר השני בגודלו אחרי העור והוא חיוני וחשוב לכל מערכות הגוף. לכבד מעל  500 תפקידים כאשר החשובים והבולטים שבהם הם:

  1. אחראי ליצירת מיצי המרה המאוכסנים בכיס המרה ומופרשים לפי הצורך כדי לפרק את השומן .
  2. אוגר גליקוגן (רב סוכר המורכב מגלוקוז) שהופך בעת הצורך לגלוקוז (אנרגיה זמינה).
  3. אחראי על המטבוליזם של חלבונים ושומנים.
  4. אחראי על ספיגת ויטמיני A,D,E,K
  5. סינון רעלים מהדם.

עודף רעלים בגוף ובכבד יכולים להתבטא במספר דרכים: כאבי ראש, סחרחורות, חולשה, בעיות עור, חוסר איזון הורמונלי, אלרגיות וחולשה כללית של הגוף.

הצטברות רעלים בגוף לאורך זמן רב עלולה לגרוםלהזדקנות העור והתפתחות מחלות שונות.

שמירה על אורך חיים בריא, תזונה נבונה ופעילות גופנית חשובים מאוד אולם בגלל שכמעט בלתי אפשרי להימנע לחלוטין מחדירה של רעלים לגוף מומלץ לעשות ניקוי אחת לשנה (דטוקסיפיקציה -detox).כאמור המטרה בניקוי רעלים היא לסייע להתנקות מהרעלים המצטברים בגוף במהלך השנה ולתת לגוף ולכבד את הכלים לחדש ולהתחדש.

תהליך הניקוי:

השלב הראשון לניקוי רעלים הוא הפחתה משמעותית בצריכת רעלים והכנסת רכיבים החיוניים לתפקוד הכבד כגון ויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון (אנטיאוקסידנטים).

הפחתה בצריכת הקלוריות – תהליך פירוק המזון בגוף הוא תהליך טבעי הדורש אנרגיה וכחלק טבעי מהתהליך נוצרים גם רעלים.

בנוסך אכילה מרובה מעכבת את תהליך סילוק הרעלים.

חיזוק הכבד –מתן כל הכלים לכבד כדי להתנקות וכדי להתחזק ע"י צום (אכילה מופחתת) ומתן רכיבים המחזקים את הכבד, נעשה ע"י צמחים הידועים כמועילים לכבד, וביניהם:

  • גדילן מצויSilybummarianumאו Milk thistle הוא הצמח הנחקר ביותר בטיפול במחלות כבד, הוא אחד מצמחי המרפא החשובים והנפוצים בארץ, הוא צמח עונתי הגדל בעיקר באביב.סילימרין (Silymarin) וסיליבין (Silybum)הם הרכיבים הפעילים ביותר בצמח. בהעת העתיקה שימש לטיפול במחלות כבד הכשות נחשים וטיפול בכל בעיה הקשורה בכבד.
  • עלי ארטישוק - Cynarascolymus–משפר את פעילות הכבד, מגביר ייצור הפרשת מרה, משקם את רקמות הכבד ומחזק אותן, מפחית ומאזן את רמות הסוכר בדם, נוגד חמצון, מפחית רמות שומנים בדם.
  • שורש שן הארי -Dandelion, Taraxacumofficinalis–מסייע להגברת ייצור והפרשת מיצי מרה בכבד ובלבלב, משתנ (חשוב לפינוי הרעלים מהגוף), מוריד לחץ דם, אנטי דלקתי, מפחית רמות שומנים בדם, מתפעל ומאזן את פעילות מערכת העיכול, משפר ומחזק את פעילות הכבד.
  • עלי סירפד-Urticadioica folium–משפר זרימת דם, מאזן רמות סוכר בדם, משתן, אנטי דלקטי, אנטי אלרגי, מזין מאוד מכיל ויטמינים ומינרלים רבים (לכן מצוין גם לנשים מניקות, הוא גם משפר ייצור חלב אם).
  • תה ירוק –מכיל נוגדי חימצון בריכוז גבוה, מחזק את הכבד, מגביר ייצור אנזימים האחראים על ניקוי הרעלים מהגוף.
  • כורכום – משפר זרימת דם, מאזן את פעילות מערכת העיכול, נוגד דלקת חזק מאוד, מטהר את הדם, מגביר את ההזעה (מנגנון סילוק רעלים חשוב ביותר), מגביר את פעילות האנזימים.

שתייה של משקאות ירוקים – שייקים על בסיס ירקות ירוקים כגון מלפפון, ברוקולי ועלים ירוקים. יש חשיבות בשימוש בירקות אורגניים שלא מרוססים בכימיקליים רעילים, מומלץ לפחות פעם ביום ועל בטן ריקה כדי לשפר את הספיגה של כל הרכיבים החיוניים.

אכילה של אורז מלא (רצוי בסמתי) ניתן לתבל אותו בכורכום ובמעט מלח בדגש על מעט, האורז המלא סופח את הרעלים הניפלטים ומוציא אותם מהגוף החוצה.

רצוי להימנע לחלוטין מאכילת בשר, דגים ביצים ומצרי חלב העשירים בחלבון פירוק החלבון בגוף מקשה על פינוי הרעלים ועל תפקוד הכבד (בגוף יש מאגרי חלבון המספיקים למספר ימים עד שבועיים אבל חשוב לא להרבות בפעילות גופנית)

כמובן שמומלץ להימנע מכל מה שמעובד, מוצרי דיאט, מוצרים ממותקים ומוצרים המכילים חומרים משמרים, צבעי מאכל וחומרי טעם וכו'...

להימנע מצריכת קפאין ברמות גבוהות, מומלץ להפחית את צריכת הקפה בהדרגה לפני שמתחילים ניקוי כדי להימנע מתופעות הלואי של גמילה מקפאין.

חשוב לציין: יש יותר מדרך אחת לעשות ניקוי. חשוב מאוד להתייעץ אם איש מקצוע (נטורפת או תזונאי)

לא לכולם מתאים לעשות ניקוי.נשים בהריון, מניקות, אנשים עם מחלות כרוניות ואנמיה חייבים להיוועץ ברופא או איש מקצוע

הנטורפתים שלנו עומדים לרשותכם בסניפים לכל שאלה ומענה.

בהצלחה!

  • אורגני למה ומדוע?

    מזון אורגני הוא מזון הגדל בצורה טבעית ללא שימוש בחומרי הדברה כימיים, דשנים כימיים, תרופות, הורמונים, חומרים משמרים, צבעי מאכל וללא הנדסה גנטית. למאמר המלא...

  • מזונות על - super food

    קבוצה של מזונות המצויים בטבע המכילים מספר רב של מרכיבי תזונה ייחודיים וחשובים אשר הוספתם לתזונה  היומית עשויה להביא תועלת רבה, הם נקראים כך משום שסגולותיהם הם מעבר לתזונה בסיסית והם משפרים את בריאותינו באופן ניכר. למאמר המלא...