קייל – כרוב על

הוא עשה עלייה לכאן רק בשנים האחרונות אבל במהירות רבה הוא תפס מקום של כבוד בחנויות הטבע ובשווקים בכלל ויש הרבה סיבות לכך:

הקייל (KALE) שייך למשפחת הכרוביים (במשפחת המצליבים) יחד עם הכרוב, כרובית, ברוקולי, קולורבי ולפת.

לקייל תכונות בריאותיות רבות והוא תוספת תזונתית חשובה ובריאה:

עד כדי כך שהוא נחשב כ מזון על – super food

הקייל מכיל כלורופיל בריכוז גבוה – הכלורופיל הוא שמעניק לעלים את צבעם הירוק הוא מאפשר לצמחים  להפוך את אנרגית השמש לאנרגיה החיונית לגדילת הצמחים (תהליך הפוטוסינתזה),

הכלורופיל  מסייעה ביצירת תאי דם אדומים, טיהור הדם ולשיפור מראה העור,לכלורופיל תכונות אנטי סרטניות והוא נוגד חמצון עוצמתי.

הקייל מכיל ויטמינים מינרלים ורכיבים חיוניים רבים אחרים ההופכים אותו למזון על:

ויטמינים:

ויטמין  C, ויטמיני (תיאמין B1, ריבופלבין B2, ניאצין B3), חומצה פולית וויטמין B6, ויטמין A בריכוז גבוה (החשוב לראיה)

מינרלים:

מנגן, נחושת, סידן בריכוז גבוה, אשלגן, ברזל, מגנזיום, זרחן, ואבץ.

הקייל מכיל כמות נכבדת של פלבנואידים (כ 45 סוגים ) שהם בעלי פעילות נוגדת חמצון חזקה, בעלי פעילות אנטי-ויראלית, אנטי –דלקתית ובעלי פעילות נוגדי אלרגיה.

הקייל מכיל סיבים בכמות גבוה ובגלל זה הוא נחשב כמסייעה להורדת כולסטרול.

ישנם מספר זנים של קייל:

קייל מסולסל, קייל בעל עלים חלקים, קייל בעל קצוות משוננים, או קייל שעל אליו מופיעות גובשושיות (קייל דינזואור) הוא מגיע בצבעים שונים מגוונים שונים של ירוק עד אדום כהה וסגול.

רוב זני הקייל מעדיפים קור זנים הגדלים בקיף הם מרירים יותר, לאחר בישול לא מרגישים את המרירות.

טעמו של מזכיר שילוב של כרוב וברוקולי, עלי הקייל הם יחסית קשים ולכן מומלף לבשל אותם קלות, רצוי באידוי או הקפצה קלה כדי לשמר את הויטמינים הרבים שמכיל.

אפשר ורצוי להוסיף אותו לשייקים טריים, לסלטים, אפשר להכין ממנו קציצות,או פשות לאפות אותו בחום נמוך בתנור לצ'יפס פריך וטעים.

 

צ'יפס קייל פשוט קל וטעים!

עלי קייל

שמן זית (תלוי בכמות העלים 2כפיות ל 3 עלים)

מעט מלח אטלנטי

תבלינים לפי הטעם: פלפל שחור, צ'ילי, אבקת וואסבי, עשבי תיבול וכו'...

הכנה:

קורעים את העלים לרצועות (רצוי ביד או בסכין מפלסטיק כי במגע במתכת העלים מתחמצנים)ומניכים בתבנית אפייה,

מוסיפים את שמן הזית, המלח והתבלינים מעסים את העליק קלות עם התיבול,

אופם 15 דקות בחום נמוך 80-150 מעלות

את הצ'יפס אפשר לאכול כמו שהוא או להוסיף לסלטים ולשדרג  אותם מאווד J

 

 

  • אורגני למה ומדוע?

    מזון אורגני הוא מזון הגדל בצורה טבעית ללא שימוש בחומרי הדברה כימיים, דשנים כימיים, תרופות, הורמונים, חומרים משמרים, צבעי מאכל וללא הנדסה גנטית. למאמר המלא...

  • מזונות על - super food

    קבוצה של מזונות המצויים בטבע המכילים מספר רב של מרכיבי תזונה ייחודיים וחשובים אשר הוספתם לתזונה  היומית עשויה להביא תועלת רבה, הם נקראים כך משום שסגולותיהם הם מעבר לתזונה בסיסית והם משפרים את בריאותינו באופן ניכר. למאמר המלא...