לביבות סלק וטופו אפויות

3 סלקים בינוניים

150 גרם טופו

1 בצל בינוני

4 כפת זרעי צ'יה מושרים במים

תערובת של גרעיני חמניה ודלעת (לא חובה)

מלח ותבלינים לפי הטעם

לאפיה תבנית עם נייר אפיה משומן קלות בשמן זית

הכנה:

מבשלים את הסלקים בקליפתם עד שהם רכים

לאחר שהם מתקררים מגרדים אותם  ואת הטופו ביחד

מוסיפים בצל קצוץ מלח ותבלינים לפי הטעם

את תערובת הגרעינים וזרעי הצ'יה המושרים

מערבבים הכל ביחד  ויוצרים  לביבות

מניחים בתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 180*  ל25 דקות

אפשר להגיש אם מטבלים של טחינה, פסטו ויוגורט

בתאבון וחג חנוכה שמח J

 

 

 

 

  • אורגני למה ומדוע?

    מזון אורגני הוא מזון הגדל בצורה טבעית ללא שימוש בחומרי הדברה כימיים, דשנים כימיים, תרופות, הורמונים, חומרים משמרים, צבעי מאכל וללא הנדסה גנטית. למאמר המלא...

  • מזונות על - super food

    קבוצה של מזונות המצויים בטבע המכילים מספר רב של מרכיבי תזונה ייחודיים וחשובים אשר הוספתם לתזונה  היומית עשויה להביא תועלת רבה, הם נקראים כך משום שסגולותיהם הם מעבר לתזונה בסיסית והם משפרים את בריאותינו באופן ניכר. למאמר המלא...