צ'אנה מסאלה
תבשיל חומוס הודי, עשיר בטעמים ומתאים לימים קרים.
רכיבים:
כוס חומוס מושרה לילה במים,
בצל קצןץ
עגבניה,
פלפל צ'ילי ירוק
2 שיני שום מקולפות
קפית ג'ינג'ר טרי
עלי דפנה (2-3)
כפית צ'ילי אדום
כפית כורכום
כפית זרעי כוסברה
כפית זרעי שומר
מקל קינמון
גרגרים מתרמייל הל קטן
או כפית גראם מסאלה – תערובת תבלינים הודית המכילה: פלפל שחור, ציפורן , קינמון, הל טחון, זרעי כמון טחונים, עלי דפנה טחונים, זרעי כוסברה טחוניםץ
אפשרי 200 מ"ל קרם קוקוס
הכנה:
מבשלים את גרגרי החומוס במים.
במעבד מזון טוחנים יחד: בצל, עגבניה, צ'ילי ירוק, ג'ינג'ר ושום.
בסיר רחב מחממים ומטגנים את עלי הדפנה במשך כחצי דקה, מוסיפים את התערובת הטחונה וממשיכים לטגן,
מוסיפים מים לתערובת סמיכה ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את גרגרי החומוס המבושל מוסיפים מלח ופלפל מערבבים ומבשלים למשך כ 10 דקות נוספות על אש בינונית. (בשלב זה ניתן להוסיף את קרם הקוקוס)
בתאבון