גילוי עולמות חדשים: איך לבחור את שמן הזית המושלם לכל תבשיל?
שמן זית הפך מזמן למרכיב מרכזי בכל מטבח ישראלי, אבל האם ידעתם שמאחורי המושג "שמן זית" מסתתר עולם שלם של טעמים, ארומות וניואנסים? בדיוק כמו יין, גם שמן זית מושפע מזן הזית, אזור הגידול ושיטת הכבישה. לא כל שמן מתאים לכל מטרה, ושימוש נכון בו יכול להקפיץ כל מנה.
כדי לעזור לכם לגלות את מגוון הטעמים, יצאנו לבדוק את סדרת שמני הזית האיכותית של משק אחיה, שהשקיעו בייצור שמנים המדגישים את האופי הייחודי של כל זן.
מפת הטעמים של משק אחיה: מריר, פירותי, חריף
סדרת שמני הזית של משק אחיה מציעה חמישה זנים מובחרים, כל אחד עם אופי משלו:
1. סורי (Souris)
- מאפייני הטעם: שמן חזק, מריר וחריף במיוחד. טעם דומיננטי עם נוכחות ארומטית בולטת של ירוק טרי.
- התאמה מושלמת לתבשילים: מתאים במיוחד למטבחי חורף ובשרים. נהדר לתיבול קטניות חמות, מרקים עשירים (כמו מרק עדשים) ולמנות בשר או דגים שטעמם דומיננטי.
2. ארבקינה (Arbequina)
- מאפייני הטעם: שמן פירותי ועדין במיוחד, כמעט ללא מרירות או חריפות. טעם מתקתק-חמאתי וקל.
- התאמה מושלמת לתבשילים: מושלם לתיבול קר ואפייה. אידיאלי לרטבים עדינים (כמו מיונז או ויניגרט), קינוחים, עוגות שוקולד, ולתיבול עדין של סלטים ירוקים.
3. פיקואל (Picual)
- מאפייני הטעם: שמן בינוני-חזק, מתאפיין בחריפות עדינה וטעם מעט פיקנטי שמזכיר עגבנייה ירוקה.
- התאמה מושלמת לתבשילים: נהדר לבישול ואנטיפסטי. מתאים במיוחד לבישול קדירות, צלייה של ירקות אנטיפסטי בתנור, וכבסיס לרטבי עגבניות (רוטב לפסטה).
4. קורניאקי (Koroneiki)
- מאפייני הטעם: שמן בינוני-חזק, חריפות דומיננטית. טעם פירותי ירוק עם נגיעה של עשבי תיבול וארומה של דשא קצוץ.
- התאמה מושלמת לתבשילים: משתלב מעולה עם גבינות ודגים. מיועד לתיבול גבינות מלוחות (כמו פטה או צפתית), ולתיבול דגים אפויים או סלטי שורשים חזקים.
5. שמן הבית – בייצור מיוחד של משק אחיה
- מאפייני הטעם: שמן מאוזן, הרמוני ועגול. תערובת ייחודית שנועדה להיות ורסטילית – מכיל גם חריפות וגם מתיקות עדינה.
- התאמה מושלמת לתבשילים: שימוש יומיומי. אידיאלי למריחה על לחם, טבילה, וכשמן בסיס שמתאים לרוב השימושים במטבח (סלט ובישול מתון).
את כל הטעמים תמצאו במגוון של זמורה אורגני, בלחיצה על הקישור – כאן – תגלו את המגוון





