0

העגלה שלי

אני חבר/ת מועדון
עגלה ריקה, בטן ריקה...
עוד לא מילאת מוצרים בעגלה, אבל סיור קצר באתר יסדר את זה :)
0

העגלה שלי

אני חבר/ת מועדון
עגלה ריקה, בטן ריקה...
עוד לא מילאת מוצרים בעגלה, אבל סיור קצר באתר יסדר את זה :)
חוששים מקטניות בגלל גזים? הכתבה הזו מציגה שיטת השרייה בשלושה שלבים שתהפוך את העדשים השחורות שלכם לקלות יותר לעיכול. למדו איך להשרות קטניות עדינות למשך 24 שעות לפחות, ולהבטיח שתוכלו ליהנות מהאיכויות התזונתיות הגבוהות של העדשים – בלי בלגן בבטן!

הדרך החכמה להתיידד עם קטניות

להתיידד עם קטניות: כך תקלו על מערכת העיכול לצרוך עדשים שחורות

מניחה שלא פעם ניסיתם לאכול קטניות. גם אם הן היו לכם טעימות, החוויה שלאחר מכן יכולה להפוך לסיוט של נפיחויות בבטן ובגזים לא נעימים שצריכים להשתחרר באיזשהו אופן ממערכת העיכול. מה שבאופן טבעי גרם לכם להימנע מאכילת קטניות, או לשלב אותן בתפריט בחשש.

בכתבה זו אציע לכם דרך טובה מאוד ליהנות מהקטניות, גם מהטעמים שלהן וגם להיפטר אחת ולתמיד מתופעות הלוואי שהקטניות עלולות לעולל במערכת העיכול.

ראשית, תבחרו קטניות עדינות יותר, כמו עדשים שחורות, למשל. עדשים שחורות הן קטנייה עדינה, עשירה בחלבון, ברזל וסיבים. למעשה, עדשים שחורות הן אחת הקטניות המומלצות למי שרגיש. הבעיה היא לא בקטנייה עצמה, אלא בצורת ההכנה שלה.

הגזים נגרמים בעיקר עקב נוכחות של פחמימות מורכבות (אוליגוסכרידים) שקשה למערכת העיכול לעכל. החדשות הטובות הן שיש דרך פשוטה להפחית אותן משמעותית!

אפשר בהחלט להשתמש בעדשים השחורות בתזונה שלכם וליהנות מכל היתרונות התזונתיים שלהן באמצעות השרייה של העדשים בשלושה שלבים. ההשריה של העדשים היא זו שהופכת את העדשים לנעימות יותר לבטן ולעיכול.

המפתח לשקט בבטן: השרייה ארוכה ומדויקת

כדי ליהנות מכל היתרונות התזונתיים של העדשים השחורות (ושל קטניות עדינות נוספות כמו עדשים כתומות או שעועית מאש), חשוב להשרות אותן נכון. שיטה זו מאפשרת פירוק הדרגתי של אותן פחמימות מורכבות:

1. השלב הראשוני: ריכוך ושטיפה (4-6 שעות)

  • מה עושים? מכניסים את העדשים השחורות הנקיות לכלי גדול ומכסים במים קרים. מוסיפים כפית של סודה לשתייה (לא חובה, אך עוזר).
  • המטרה: להתחיל את תהליך הריכוך ולהוציא חלק מהחומרים המעכבים עיכול.
  • חשוב: לאחר 4-6 שעות, לשפוך את המים ולהעביר את העדשים שטיפה יסודית מתחת לברז באמצעות מסננת.

2. השלב המרכזי: פירוק מעכבי עיכול (8-12 שעות)

  • מה עושים? מכסים את העדשים במים נקיים וטריים, ומחזירים להשריה.
  • המטרה: המשך פירוק האוליגוסכרידים, והפחתה נוספת בכמותם.
  • חשוב: שוב, לאחר מספר שעות לשפוך את המים, לשטוף היטב במים זורמים דרך המסננת ולהחליף למים טריים.

3. שלב הסיום: השרייה סופית (עד 24 שעות)

  • מה עושים? ממשיכים את ההשרייה עם מים טריים וקרים. בסך הכל, עליכם להגיע ל-24 שעות השרייה לפחות (אפשר גם יותר, עד 36 שעות, עם החלפת מים מדי פעם).
  • המטרה: להבטיח שהעדשים הגיעו למצב שבו הן מוכנות לבישול אולטימטיבי ונעימות מאוד לבטן.
  • שימו לב לשני דברים שמצביעים שהעדשים מוכנות להכנת התבשילים:
    1. לאחר השרייה של 24 שעות, העדשים גדלות בנפח שלהן ומוכנות לבישול בזמן קצר משמעותית!
    2. על פני מי ההשריה תוכלו לראות בועות קטנות. הבועות הן סממן מעולה לכך שהגז של הפחממה שהיה כלוא בתוך הקטנייה השתחרר, וכעת העדשים שלכם משוחררים מכל אותם הגורמים שהקשו על הצריכה שלהם.

מה אפשר לעשות עם העדשים השחורות?

לאחר תהליך ההשריה המוצע, העדשים השחורות שלכם מוכנות לזמני בישול קצרים יחסית ולשילוב שלהן במגוון מנות. עדשים שחורות הן בחירה נבונה עבור מי שרוצה לשלב קטניות בתזונה שלהם.

הן עדינות יחסית לעיכול, עשירות בחלבון ובסיבים, ומתאימות למגוון מנות – מסלטים קרים ועד תבשילים חמים. עם שיטת ההשריה הזו, תיהנו מכל היתרונות התזונתיים הגבוהים שלהן, ובלי בלגן בבטן.

בבלוג של זמורה יש מספר מתכונים למנות עם עדשים שחורות, כדי לראות את המתכונים תלחצו על שם המתכון מרשימה למטה והמערכת תעביר אתכם לדף עם המתכון.

סלט עדשים שחורות: קליל, מזין ולא מכביד

ממרח מאש: קטנייה קלה ובריאה, שהופכת לארוחה

זכרו: לבחור קטניות איכותיות, רצוי אורגניות, ולדאוג לשטוף אותן היטב לפני ובמהלך ההשרייה, הופך את צריכת הקטניות להרגל טעים ובריא!

שיתוף הפוסט:

עוד פוסטים:

רוצים ליהנות ממנות מטוגנות (כמו בחנוכה) בלי לסבול מכבדות וספיגת שמן מוגזמת? הפתרון הוא שמן אורז מזוכך של אולאיטליה. שמן זה הוא מפתח לשיטת "טיגון ללא ספיגה" בזכות שני גורמים: נקודת עישון גבוהה מאוד שיוצרת "קרום אטימה" מהיר על המזון ומונעת חדירת שמן. הרכב ייחודי (המופק מקליפת אורז) המכיל אוריזנול, שתורם ליציבותו ולמניעת הידבקות. התוצאה: פריכות מושלמת, ספיגה מינימלית ואוכל קל יותר לעיכול.

עכשיו אפשר לטגן בלי נקיפות מצפון

טיגון בלי נקיפות מצפון: הסוד לשמן אורז של אולאיטליה שמונע ספיגה בתקופת החגים, ובמיוחד בחנוכה, קשה לוותר על מנות מטוגנות, אבל קל מאוד לסבול מכאבי

חברי מועדון חוסכים יותר!

חברי המועדון נהנים מהנחות קבועות על:
5% הנחה על ביצים L מותג זמורה אורגני
5% הנחה על מגוון המוצרים ללא גלוטן ( בלי כפל מבצעים במקרים בהם מוצר ללא גלוטן במבצע אחר ).
10% הנחה על פירות וירקות בירקניה בימי שלישי – שלישישוק.
בנוסף , כרטיס המועדון מעניק הטבות הבאות:
בקנייה מ600 ש"ח ומעלה ברכישה חודשית זיכוי צבירה על סך 5%.
בקנייה מעל 1000 ש"ח ברכישה חודשית זיכוי צבירה על סך 8%.
*ניתן לממש זיכוי חודשי החל מחודש העוקב שלאחר חודש הצבירה.

לקוחות יקרים,

בתקופה האחרונה שידרגנו את האתר, הרחבנו את האפשרויות ושיפרנו את התצוגה של המוצרים באתר.
האתר ילך וישתפר לקראתכם בשבועות הקרובים
אנחנו מודים לכם על הסבלנות, 

במידה ונתקלתם בבעיה מוזמנים לפנות אלינו במייל :
zmoraorg@gmail.com

עדיין אין לך כרטיס מועדון שלנו?

ההצטרפות בעלות חד – פעמית של 20 ₪ לכל החיים
ומעניקה הטבות והנחות נוספות

דילוג לתוכן