שומרים על הבצל: המדריך המלא לשימור חכם במקרר
רבים מאיתנו שמעו את הכלל: "אל תשמור בצל חתוך במקרר". והאמת, יש בזה משהו. בצל חתוך או חצוי מאבד במהירות את הפריכות שלו, סופח לחות, מפיץ ריח חזק במקרר ואף עלול לפתח עובש. כתוצאה מכך, פעמים רבות אנחנו מוצאים את עצמנו זורקים בצל חצי שנותר משימוש קודם, וזה פשוט בזבוז.
במאמר זה אומר לכם שיש דרך פשוטה, טעימה ויעילה לא רק למנוע את הבזבוז הזה, אלא גם לשדרג את הבצל? קבלו את הפתרון: החמצה מהירה.
החמצה מהירה: הדרך החכמה לשמור בצל במקרר
החמצה מהירה היא תהליך פשוט שמעניק לבצל חיי מדף ארוכים יותר ומעדן את טעמו החריף. המפתח הוא להשתמש בחומרים חומציים כמו לימון או חומץ, יחד עם מלח. החומציות והמליחות יוצרות סביבה שאינה נוחה להתפתחות חיידקים ועובש, ובכך מאפשרות לבצל להישמר במקרר בכלי אטום, עדיף מזכוכית, למשך שבוע ויותר.
מתכון לבצל מוחמץ מהיר
הנה מתכון פשוט וקל שישנה את הדרך שבה אתם מתייחסים לבצל.
מצרכים:
- 1 בצל אדום אורגני , חתוך לרצועות דקות.
- 1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי, (או חומץ תפוחים)
- 1/2 כפית מלח ים
הוראות הכנה:
- שימו את רצועות הבצל בקערה.
- פזרו עליו מלח גס. וקבצצ'ו את הרצועות על ידי לחיצות על הבצל כדי שהמלח ייספג לתוך רצועות הבצל.
- תוסיפו את מיץ הלימון ותנו ערבוב טוב לבצל, כדי שמיץ הלימון יעבור בין רצועות הבצל.
- העבירו לצנצנת זכוכית אטומה ואחסנו במקרר. הבצל יהיה מוכן לשימוש תוך 30 דקות, וטעמו רק ישתבח עם הזמן.
הבצל המוחמץ הוא תוספת נהדרת לסלטים, כריכים, טאקו, מנות דגים ופשוט לכל דבר שאתם רוצים להוסיף לו קצת טעם חמצמץ-מלוח. תיהנו מבצל טרי וטעים לאורך כל השבוע, בלי שום בזבוז!





