חנוכה הגיע! הספינג' המושלם: קראנצ'י בחוץ, אוורירי בפנים – עם הסוד של שמן אורז
חנוכה מתקרב בצעדי ענק, ואיתו הריחות המשכרים של סופגניות, לביבות – ואיך אפשר בלי הספינג'? המנה המטוגנת האהובה שכיף לטבול בדבש או סוכר. אבל בואו נודה באמת: החשש מבטן כבדה ושמן שנספג בתוך המאפה גורם לרבים מאיתנו לוותר על התענוג.
בסדרת הכתבות שלנו על שמנים, כבר דיברנו על נקודת העישון הגבוהה של שמן אורז וכיצד היא מאפשרת טיגון יציב. היום נצלול לעוד יתרון ייחודי של שמן אורז מזוכך, כמו זה של אולאיטליה, שיהפוך את הספינג' שלכם לחוויה שונה לגמרי: קראנצ'יות מהירה שמונעת ספיגה.
הסוד של שמן אורז: קראנצ'יות מיידית שנועלת את השמן בחוץ
הקסם של שמן אורז בטיגון עמוק, ובמיוחד בספינג' שדורש פריכות מבחוץ ואווריריות מבפנים, טמון ביכולתו לייצר קראנצ'יות מיידית ומהירה מאוד.
אטימה בזק
כאשר בצק הספינג' נכנס לשמן אורז חם (בטמפרטורה המתאימה, בזכות נקודת העישון הגבוהה שלו), השמן יוצר עליו מעין "מעטפת" קראנצ'ית ודקה באופן מיידי. שכבה זו נוצרת כמעט ברגע המגע.
מחסום פיזי
הקראנצ'יות המהירה הזו לא רק מעניקה לספינג' מרקם פריך ומושלם, אלא גם פועלת כמחסום. היא מונעת מהשמן לחדור פנימה לתוך הבצק הספוגי.
פחות שמן, יותר טעם
התוצאה היא ספינג' שהוא פחות שומני, קל יותר לעיכול, ובטן שמודה לכם. טעם הבצק עצמו, יחד עם הסוכר או הדבש, מקבל את הבמה המרכזית.
מתכון לספינג' אוורירי וקראנצ'י במיוחד עם שמן אורז
הנה מתכון פשוט שיבטיח לכם ספינג' מושלם לחנוכה:
מצרכים (לכ-8 ספינג'ים בינוניים):
- 1 כוס קמח כוסמין לבן
- 1 כף סוכר קנים
- 1 כפית שמרים יבשים
- 1/4 כפית תמצית וניל
- 1 כפית ערק או וודקה (עוזר למנוע ספיגת שמן נוספת ומעניק פריכות)
- קורט מלח
- כ-1/2 כוס מים פושרים (ייתכן מעט יותר או פחות, עד לקבלת בצק דביק ורך)
- שמן אורז לטיגון עמוק (מספיק כדי לכסות את הספינג'ים) – שמן אורז של אוליאטליה
- כף סוכר קנים / אלולוז / סירופ דבש לקישוט והגשה
אופן ההכנה:
-
הכנת הבצק
בקערה גדולה, ערבבו קמח כוסמין, סוכר קנים, שמרים יבשים ומלח.
-
הוספת נוזלים
הוסיפו תמצית וניל, ערק/וודקה ומים פושרים בהדרגה. ערבבו היטב עם כף עץ או מיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת בצק דביק מאוד ורך (לא ללוש יותר מדי, רק עד איחוד).
-
הטפחה ראשונה
כסו את הקערה בניילון נצמד או מגבת והניחו במקום חמים למשך כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
-
הכנת השמן
בסיר כבד ורחב (או בווק), חממו כמות נדיבה של שמן אורז לטיגון עמוק, על אש בינונית-גבוהה.
-
טיגון הספינג'
הרטיבו את הידיים במים. קחו כף מהבצק, צרו חור במרכזו (כמו דונאט) והניחו בעדינות בשמן החם. טגנו 2-3 יחידות בכל פעם (לא להעמיס את הסיר) במשך 2-3 דקות מכל צד, עד שהספינג'ים זהובים-שחומים ויפים.
-
קירור וספיגה מינימלית
הוציאו את הספינג'ים המוכנים והניחו על רשת (לא על נייר סופג, כדי למנוע ספיגה של אדים שיפגעו בפריכות).
-
הגשה
פזרו מעל סוכר קנים, אלולוז או טפטפו סירוף דבש.
תיהנו מחג חנוכה טעים וקראנצ'י במיוחד, בלי נקיפות מצפון – ובזכות הקסם של שמן האורז!
לכתבות נוספות על סוגי שמנים והשימושים שלהם לחצו – כאן





