0

העגלה שלי

אני חבר/ת מועדון
עגלה ריקה, בטן ריקה...
עוד לא מילאת מוצרים בעגלה, אבל סיור קצר באתר יסדר את זה :)
0

העגלה שלי

אני חבר/ת מועדון
עגלה ריקה, בטן ריקה...
עוד לא מילאת מוצרים בעגלה, אבל סיור קצר באתר יסדר את זה :)
אין כמו צלחת חומוס ביתי חם וטרי. אבל מה אם אגיד לכם שאפשר לשדרג את החוויה הזו ולהפוך אותה למנה של ממש, כזו שתגנוב את ההצגה בכל ארוחה? הכירו את המתכון לחומוס מקופסת שימורים עם תוספת חמה ועשירה של פטריות מוקפצות עם בצל מקורמל ועשבי תיבול. השילוב בין המרקם הקטיפתי של החומוס לבין הטעמים העמוקים וה"בשריים" של הפטריות הוא פשוט חלומי. זו מנה מושלמת לאירוח, לארוחת ערב קלילה או סתם כשמתחשק להתפנק.

מתכון מנצח: חומוס ביתי קטיפתי עם תוספת פטריות ובצל מקורמל

מתכון מנצח: חומוס ביתי קטיפתי עם תוספת פטריות ובצל מקורמל

אין כמו צלחת חומוס ביתי חם וטרי. אבל מה אם אגיד לכם שאפשר לשדרג את החוויה הזו ולהפוך אותה למנה של ממש, כזו שתגנוב את ההצגה בכל ארוחה?

הכירו את המתכון לחומוס מקופסת שימורים עם תוספת חמה ועשירה של פטריות מוקפצות עם בצל מקורמל ועשבי תיבול.

השילוב בין המרקם הקטיפתי של החומוס לבין הטעמים העמוקים וה"בשריים" של הפטריות הוא פשוט חלומי. זו מנה מושלמת לאירוח, לארוחת ערב קלילה או סתם כשמתחשק להתפנק.

מצרכים: כל מה שצריך למנה המושלמת

נחלק את המצרכים לשניים: הבסיס, שהוא החומוס שלנו, והתוספת המפנקת.

לחומוס:

  • 1 קופסת שימורים (כ-550 גרם) של גרגירי חומוס, מסוננים ושטופים היטב
  • 1/2 כוס טחינה גולמית איכותית
  • 1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1/2 כפית כמון טחון
  • 1/2 כפית מלח (או לפי הטעם)
  • כ-1/4 כוס מי קרח (הסוד למרקם אוורירי!)

לתוספת הפטריות המוקפצות:

  • 1 סלסלת פטריות שמפיניון טריות, פרוסות
  • 1 בצל בינוני, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, פרוסות דק
  • 3 כפות שמן זית
  • 1/2 צרור פטרוזיליה טרייה, קצוצה
  • קורט מלח ופלפל שחור גרוס
  • אופציונלי: קורט פפריקה מתוקה או חריפה

אופן ההכנה: שלב אחר שלב

ההכנה פשוטה ומהירה. בזמן שהחומוס מתערבב במעבד המזון, תוכלו להכין את התוספת החמה.

שלב 1: מכינים את החומוס

  1. במעבד מזון חזק, שימו את גרגירי החומוס המסוננים, טחינה, מיץ לימון, שום, כמון ומלח.
  2. טחנו את כל המרכיבים בפולסים קצרים עד לקבלת תערובת פירורית.
  3. בזמן שהמעבד עובד על מהירות נמוכה-בינונית, הזליפו פנימה באיטיות את מי הקרח. המשיכו לערבל במשך 2-3 דקות עד שהחומוס הופך חלק, קרמי ואוורירי.
  4. טעמו ותקנו תיבול אם יש צורך (עוד מלח, לימון או כמון).

שלב 2: מכינים את תוספת הפטריות

  1. חממו שמן זית במחבת רחבה על אש בינונית-גבוהה.
  2. הוסיפו את הבצל הקצוץ וטגנו עד שהוא הופך שקוף ומתחיל להזהיב.
  3. הגבירו את האש, הוסיפו את הפטריות הפרוסות וערבבו. הקפידו לא לצופף מדי את המחבת כדי שהפטריות יקבלו צבע יפה ולא יגירו נוזלים. טגנו אותן עד להשחמה.
  4. הוסיפו את השום הפרוס וטגנו כדקה נוספת עד שעולה ריח. היזהרו לא לשרוף אותו.
  5. הסירו מהאש, הוסיפו את הפטרוזיליה הקצוצה, מלח, פלפל ופפריקה (אם בחרתם להשתמש). ערבבו היטב.

הרכבת המנה והגשה

זה השלב הכיפי! קחו צלחת הגשה רחבה ועמוקה מעט ומרחו את החומוס בתנועה סיבובית בעזרת גב של כף, כך שנוצרת גומה במרכז.

שפכו את תערובת הפטריות החמה והריחנית היישר לתוך הגומה שיצרתם. זלפו מעל מעט שמן זית איכותי, קשטו בעוד קצת פטרוזיליה טרייה, והגישו מיד עם פיתות חמות, ירקות טריים או כל מה שאוהבים.

טיפים קטנים להצלחה גדולה

סוד הקרמיות

אל תוותרו על מי הקרח! הם אלו שהופכים את החומוס מאסופה של רכיבים לממרח קטיפתי ומושלם.

שדרוגים ותוספות

רוצים לגוון? אפשר להוסיף לתערובת הפטריות צנוברים קלויים לקראנצ'יות, או קורט צ'ילי גרוס לתוספת חריפות עדינה.

איכות חומרי הגלם

השתמשו בטחינה גולמית איכותית ובשמן זית טוב, שנמצאים במגוון של זמורה אורגני. הם הבסיס לטעם העשיר של המנה.

בתיאבון!

שיתוף הפוסט:

עוד פוסטים:

רוצים ליהנות ממנות מטוגנות (כמו בחנוכה) בלי לסבול מכבדות וספיגת שמן מוגזמת? הפתרון הוא שמן אורז מזוכך של אולאיטליה. שמן זה הוא מפתח לשיטת "טיגון ללא ספיגה" בזכות שני גורמים: נקודת עישון גבוהה מאוד שיוצרת "קרום אטימה" מהיר על המזון ומונעת חדירת שמן. הרכב ייחודי (המופק מקליפת אורז) המכיל אוריזנול, שתורם ליציבותו ולמניעת הידבקות. התוצאה: פריכות מושלמת, ספיגה מינימלית ואוכל קל יותר לעיכול.

עכשיו אפשר לטגן בלי נקיפות מצפון

טיגון בלי נקיפות מצפון: הסוד לשמן אורז של אולאיטליה שמונע ספיגה בתקופת החגים, ובמיוחד בחנוכה, קשה לוותר על מנות מטוגנות, אבל קל מאוד לסבול מכאבי

חברי מועדון חוסכים יותר!

חברי המועדון נהנים מהנחות קבועות על:
5% הנחה על ביצים L מותג זמורה אורגני
5% הנחה על מגוון המוצרים ללא גלוטן ( בלי כפל מבצעים במקרים בהם מוצר ללא גלוטן במבצע אחר ).
10% הנחה על פירות וירקות בירקניה בימי שלישי – שלישישוק.
בנוסף , כרטיס המועדון מעניק הטבות הבאות:
בקנייה מ600 ש"ח ומעלה ברכישה חודשית זיכוי צבירה על סך 5%.
בקנייה מעל 1000 ש"ח ברכישה חודשית זיכוי צבירה על סך 8%.
*ניתן לממש זיכוי חודשי החל מחודש העוקב שלאחר חודש הצבירה.

לקוחות יקרים,

בתקופה האחרונה שידרגנו את האתר, הרחבנו את האפשרויות ושיפרנו את התצוגה של המוצרים באתר.
האתר ילך וישתפר לקראתכם בשבועות הקרובים
אנחנו מודים לכם על הסבלנות, 

במידה ונתקלתם בבעיה מוזמנים לפנות אלינו במייל :
zmoraorg@gmail.com

עדיין אין לך כרטיס מועדון שלנו?

ההצטרפות בעלות חד – פעמית של 20 ₪ לכל החיים
ומעניקה הטבות והנחות נוספות

דילוג לתוכן