מתכון מנצח: חומוס ביתי קטיפתי עם תוספת פטריות ובצל מקורמל
אין כמו צלחת חומוס ביתי חם וטרי. אבל מה אם אגיד לכם שאפשר לשדרג את החוויה הזו ולהפוך אותה למנה של ממש, כזו שתגנוב את ההצגה בכל ארוחה?
הכירו את המתכון לחומוס מקופסת שימורים עם תוספת חמה ועשירה של פטריות מוקפצות עם בצל מקורמל ועשבי תיבול.
השילוב בין המרקם הקטיפתי של החומוס לבין הטעמים העמוקים וה"בשריים" של הפטריות הוא פשוט חלומי. זו מנה מושלמת לאירוח, לארוחת ערב קלילה או סתם כשמתחשק להתפנק.
מצרכים: כל מה שצריך למנה המושלמת
נחלק את המצרכים לשניים: הבסיס, שהוא החומוס שלנו, והתוספת המפנקת.
לחומוס:
- 1 קופסת שימורים (כ-550 גרם) של גרגירי חומוס, מסוננים ושטופים היטב
- 1/2 כוס טחינה גולמית איכותית
- 1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי
- 2 שיני שום כתושות
- 1/2 כפית כמון טחון
- 1/2 כפית מלח (או לפי הטעם)
- כ-1/4 כוס מי קרח (הסוד למרקם אוורירי!)
לתוספת הפטריות המוקפצות:
- 1 סלסלת פטריות שמפיניון טריות, פרוסות
- 1 בצל בינוני, קצוץ דק
- 2 שיני שום, פרוסות דק
- 3 כפות שמן זית
- 1/2 צרור פטרוזיליה טרייה, קצוצה
- קורט מלח ופלפל שחור גרוס
- אופציונלי: קורט פפריקה מתוקה או חריפה
אופן ההכנה: שלב אחר שלב
ההכנה פשוטה ומהירה. בזמן שהחומוס מתערבב במעבד המזון, תוכלו להכין את התוספת החמה.
שלב 1: מכינים את החומוס
- במעבד מזון חזק, שימו את גרגירי החומוס המסוננים, טחינה, מיץ לימון, שום, כמון ומלח.
- טחנו את כל המרכיבים בפולסים קצרים עד לקבלת תערובת פירורית.
- בזמן שהמעבד עובד על מהירות נמוכה-בינונית, הזליפו פנימה באיטיות את מי הקרח. המשיכו לערבל במשך 2-3 דקות עד שהחומוס הופך חלק, קרמי ואוורירי.
- טעמו ותקנו תיבול אם יש צורך (עוד מלח, לימון או כמון).
שלב 2: מכינים את תוספת הפטריות
- חממו שמן זית במחבת רחבה על אש בינונית-גבוהה.
- הוסיפו את הבצל הקצוץ וטגנו עד שהוא הופך שקוף ומתחיל להזהיב.
- הגבירו את האש, הוסיפו את הפטריות הפרוסות וערבבו. הקפידו לא לצופף מדי את המחבת כדי שהפטריות יקבלו צבע יפה ולא יגירו נוזלים. טגנו אותן עד להשחמה.
- הוסיפו את השום הפרוס וטגנו כדקה נוספת עד שעולה ריח. היזהרו לא לשרוף אותו.
- הסירו מהאש, הוסיפו את הפטרוזיליה הקצוצה, מלח, פלפל ופפריקה (אם בחרתם להשתמש). ערבבו היטב.
הרכבת המנה והגשה
זה השלב הכיפי! קחו צלחת הגשה רחבה ועמוקה מעט ומרחו את החומוס בתנועה סיבובית בעזרת גב של כף, כך שנוצרת גומה במרכז.
שפכו את תערובת הפטריות החמה והריחנית היישר לתוך הגומה שיצרתם. זלפו מעל מעט שמן זית איכותי, קשטו בעוד קצת פטרוזיליה טרייה, והגישו מיד עם פיתות חמות, ירקות טריים או כל מה שאוהבים.
טיפים קטנים להצלחה גדולה
סוד הקרמיות
אל תוותרו על מי הקרח! הם אלו שהופכים את החומוס מאסופה של רכיבים לממרח קטיפתי ומושלם.
שדרוגים ותוספות
רוצים לגוון? אפשר להוסיף לתערובת הפטריות צנוברים קלויים לקראנצ'יות, או קורט צ'ילי גרוס לתוספת חריפות עדינה.
איכות חומרי הגלם
השתמשו בטחינה גולמית איכותית ובשמן זית טוב, שנמצאים במגוון של זמורה אורגני. הם הבסיס לטעם העשיר של המנה.





