מהפכה מתוקה במטבח! ✨🍰
אם אתם מחפשים דרך להפחית סוכר במתכונים האהובים עליכם, בלי להתפשר על המרקם, אילולוז הוא אחד הפתרונות הטובים ביותר. אילולוז, ממתיק דל קלוריות, מתנהג בחימום באופן דומה לסוכר ולכן מתאים לאפייה. בניגוד לממתיקים אחרים, הוא אינו נוטה להישאר גרגרי לאחר חימום. היום אראה איך לשלב את האילולוז במתכון של קרם פטיסייר קלאסי, עם טוויסט מיוחד וטעים במיוחד.
מתכון לקרם פטיסייר על בסיס אילולוז עם חמאת פיסטוק
מרכיבים:
- 3 חלמוני ביצה L
- 2 כפות אבקת אילולוז
- 2 כפות קמח כוסמין מלא
- בין כוס וחצי לשתי כוסות חלב (רגיל או צמחי)
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 כפות חמאת פיסטוק טבעית
- 30 גרם חמאה אורגנית
אופן ההכנה:
- שימו בסיר חם את קמח הכוסמין ואבקת האילולוז. תנו להם להתחמם עם הסיר ולקמח לעבור קלייה קלה.
- הוסיפו בהדרגה את החלב תוך כדי ערבוב מתמיד. הביאו את הקרם לטמפרטורה גבוהה על סף רתיחה, אך אל תתנו לו לרתוח. ברגע שמתחיל לבעבע, הורידו מהאש.
- הוסיפו חמאה והתחילו לערבב ולהקציף במהירויות נמוכות עד להטמעתה בקרם.
- הוסיפו את החלמונים והמשיכו להקציף במהירויות נמוכות עד להטמעת החלמונים.
- הוסיפו את חמאת הפיסטוק והמשיכו להקציף במהירויות נמוכות עד להטמעתה בקרם וקבלת צבע אחיד.
- העבירו את הקרם לקערה, כסו בניילון נצמד שנוגע ישירות בפני הקרם (כדי למנוע היווצרות קרום) וקררו במקרר למשך שעתיים לפחות.
הקרם מושלם למילוי עוגות, פחזניות, או פשוט כקינוח בפני עצמו. תיהנו!





