מנת שעועיות צבעוניות על מצע של קולורבי ולפת:
קטניות שלא מכבידות על הבטן
אתם אוהבים את עולם הטעמים העשיר של הקטניות, אבל חוששים מהתחושה המוכרת של אי נוחות בבטן? אל דאגה. היום נגלה לכם מנה נוספת שתגרום לכם להתאהב מחדש בשעועית, ותוכיח שאפשר ליהנות מקטניות בכיף, בטעם ובלי שום חשש.
אנחנו מציגים לכם מנה יפה, טעימה ובריאה של שעועיות צבעוניות המוגשות על מצע עדין ונימוח של פירה קולורבי ולפת. שילוב הטעמים הייחודי, יחד עם טכניקת בישול חכמה, מבטיח מנה שגם תיראה מדהים וגם תהיה קלה לעיכול וטעימה להפליא.
המפתח להצלחה: טכניקת בישול חכמה
הטריק להכנת מנה צבעונית ומושכת לעין הוא שימוש במספר סוגי שעועיות יחד. אך איך מבשלים אותן כדי שכולן יגיעו לריכוך אחיד, למרות זמני הבישול השונים?
הטיפ שלי: השרייה ובישול בשלבים. כדי שכל שעועית תצא רכה ומושלמת, יש להשרות את כל סוגי השעועיות מראש, 12 – 24 שעות. אך בעת הבישול יש להוסיף תחילה לסיר את השעועיות שזמן בישולן ארוך יותר (למשל, שעועית לבנה).
לאחר כ-20-30 דקות, יש להוסיף את השעועיות שזקוקות לזמן בישול קצר יותר (כמו שעועית אזוקי או המנומרת), ולבשל הכל יחד עד לריכוך מלא. בדרך זו, כל אחת מהשעועיות תגיע לדרגת העשייה המושלמת מבלי להתפרק.
קולורבי ולפת: מצע נימוח וטעים
במקום פירה תפוח אדמה מסורתי, בחרתי במצע מפתיע של פירה קולורבי ולפת. ירקות השורש האלה, שגדלים קרוב לאדמה, מספקים מרקם רך ונימוח לאחר בישול, וטעם עדין שאינו משתלט על טעמי השעועיות.
הפירה מתובל בפשטות עם שמן זית ומלח, ומהווה את הבסיס המושלם למנה.
מתכון לשעועית צבעונית על מצע קולורבי ולפת (4 מנות)
הנה מתכון פשוט וקל להכנה, שישנה את הדרך שבה אתם רואים שעועיות:
רכיבים
- 1 כוס שעועיות צבעוניות (לדוגמה: שעועית לבנה, אזוקי, מנומברת וכ"ו), מושרות ומבושלות עד ריכוך מלא.
- 1 קולורבי בינוני.
- 1 לפת בינונית.
- מיץ מלימון גדול.
- 1-2 כפיות מחית עשבי תיבול (הוראות למטה).
- 4-5 כפות שמן זית.
- מלח ופלפל לפי הטעם.
מחית עשבי תיבול
- 1 כוס עשבי תיבול קצוצים דק (נענע, פטרוזיליה, כוסברה).
- 3 שיני שום.
- 1/4 כוס שמן זית.
אופן הכנת המחית: טוחנים הכל יחד במעבד מזון או קוצצים דק ומערבבים. את השארית שומרים בצנצנת במקרר.
אופן ההכנה
- הכנת פירה קולורבי ולפת: קלפו את הקולורבי והלפת וחתכו לקוביות בינוניות. בשלו במים רותחים כ-25 דקות, עד לריכוך מלא. סננו, תבלו בחצי כפית מלח ו-2-3 כפות שמן זית. מעכו בעזרת מועך תפוחי אדמה או מזלג עד שמתקבל פירה רך ואחיד.
- הרכבת המנה: הניחו את הפירה על צלחת הגשה וצרו גומחה במרכז. הניחו את השעועיות הצבעוניות על הגומחה.
- תיבול והגשה: זלפו מעל המנה מיץ לימון, הוסיפו 2 כפיות ממחית עשבי התיבול, ופזרו מלח ופלפל. הגישו מיד, ותיהנו מכל ביס צבעוני, בריא וטעים.
המנה הזו היא הוכחה שגם אוכל בריא יכול להיות מרגש, טעים וקל להכנה. בתיאבון!





