0

העגלה שלי

אני חבר/ת מועדון
עגלה ריקה, בטן ריקה...
עוד לא מילאת מוצרים בעגלה, אבל סיור קצר באתר יסדר את זה :)
0

העגלה שלי

אני חבר/ת מועדון
עגלה ריקה, בטן ריקה...
עוד לא מילאת מוצרים בעגלה, אבל סיור קצר באתר יסדר את זה :)
האם ירקות חייבים להיות רק בסלט? הכתבה הזו מציעה דרך חדשנית לשלב אותם במנות אהובות, עם מתכון לטחינה סלק ועשבי תיבול. המנה, שהיא גם יפה וגם בריאה, משלבת את הטעמים המתקתקים של הסלק עם היתרונות הבריאותיים של עשבי התיבול, ומוכיחה שאפשר ליהנות מירקות בדרכים יצירתיות, שהן מעבר לסלט או למרק.

מפגש מרענן של טעמים וצבע – טחינה סלק ועשבי תיבול

 

מעבר לסלט: טחינה סלק ועשבי תיבול

מפגש מרענן של טעמים וצבע

מי אמר שירקות חייבים להיות רק בסלט או במרק? הגיע הזמן לגלות את היכולת של הירקות לשדרג מנות קיימות ולהעניק להן טעם, צבע וערכים תזונתיים. במקום פשוט לבשל או לאדות אותם, אפשר לשלב אותם בדרכים יצירתיות, כפי שעשיתי כאן עם מתכון לטחינה סלק ועשבי תיבול.

סלק ועשבי תיבול: שילוב מנצח

הסלק הוא הרבה יותר מירק שורש אדמדם. הוא מהווה מקור מצוין לוויטמינים ומינרלים כמו ברזל, אשלגן ומגנזיום, וידוע בתרומתו לניקוי הגוף, לחיזוק מערכת החיסון ואף לשיפור לחץ הדם.

בטחינה זו, השילוב של הסלק המתקתק יחד עם מחית עשבי התיבול, העשירה בוויטמינים ונוגדי חמצון, יוצר מנה שהיא לא רק יפה לעין, אלא גם בעלת יתרונות בריאותיים רבים.

מחית עשבי התיבול מוסיפה טריות, חריפות עדינה ועומק טעם שמאזן את מתיקות הסלק ומעניק לטחינה גוון ייחודי ומפתיע. הנה המתכון שישנה את כל מה שחשבתם על טחינה!

מתכון לטחינה סלק ועשבי תיבול

מצרכים:

  • 1 סלק אורגני בינוני מבושל – ירקניה של זמורה
  • 3-4 כפות מחית עשבי תיבול (הכוללת: פטרוזיליה, כוסברה, נענע, מיץ לימון, שום, מלח גס ושמן זית)
  • 1/2 כוס טחינה אורגנית משומשום מלא – הרדוף 
  • 1/4 כוס מים
  • קורט מלח
  • מיץ מלימון בינוני

אופן ההכנה:

  1. הכנת מחית עשבי התיבול:

    במעבד מזון או בלנדר, הניחו את עשבי התיבול: צרור פטרוזיליה, צרור כוסברה, צרור נענע, מיץ מלימון גדול, 4 – 5 שיני שום, חצי כפית מלח גס, רבע כוס שמן זית. אחדו את הכל לקבלת מחית.

    מהכמות יוצאת כמות די גדולה. אפשר להעביר את מה שלא תשמשו במתכון זה לצנצנות ולשמור חלק במקרר לשימוש בשבוע הקרוב. את השאר ניתן להקפיא ולהפשיר בכמויות קטנות כמידת השימוש.

  2. הכנת הטחינה:

    לאותו הבלנדר הניחו את הסלק המבושל, טחינה גולמית, מים ומלח, מיץ לימון.

  3. עבדו את המרכיבים יחד עד לקבלת ממרח חלק ואחיד. אם המרקם סמיך מדי, הוסיפו עוד מעט מים בהדרגה. אם המרקם נוזלי מדי, הוסיפו עוד כף טחינה.
  4. טעמו ותקנו תיבול לפי הצורך. ניתן להוסיף עוד מלח או מעט מיץ לימון כדי לאזן את הטעם.
  5. העבירו את הטחינה לכלי הגשה. מעל הטחינה זלפו עם כפית ממחית עשבי התיבול ובעזרת כפית צרו צורות שאתם אוהבים.
  6. הטחינה תשתבח ככל שתשהה במקרר.

 

הטחינה הזו יכולה לשמש כממרח על לחם, כבסיס לסלט, או אפילו כרוטב למנות ירקות צלויים או תבשילים. בתיאבון!

 

שיתוף הפוסט:

עוד פוסטים:

רוצים ליהנות ממנות מטוגנות (כמו בחנוכה) בלי לסבול מכבדות וספיגת שמן מוגזמת? הפתרון הוא שמן אורז מזוכך של אולאיטליה. שמן זה הוא מפתח לשיטת "טיגון ללא ספיגה" בזכות שני גורמים: נקודת עישון גבוהה מאוד שיוצרת "קרום אטימה" מהיר על המזון ומונעת חדירת שמן. הרכב ייחודי (המופק מקליפת אורז) המכיל אוריזנול, שתורם ליציבותו ולמניעת הידבקות. התוצאה: פריכות מושלמת, ספיגה מינימלית ואוכל קל יותר לעיכול.

עכשיו אפשר לטגן בלי נקיפות מצפון

טיגון בלי נקיפות מצפון: הסוד לשמן אורז של אולאיטליה שמונע ספיגה בתקופת החגים, ובמיוחד בחנוכה, קשה לוותר על מנות מטוגנות, אבל קל מאוד לסבול מכאבי

חברי מועדון חוסכים יותר!

חברי המועדון נהנים מהנחות קבועות על:
5% הנחה על ביצים L מותג זמורה אורגני
5% הנחה על מגוון המוצרים ללא גלוטן ( בלי כפל מבצעים במקרים בהם מוצר ללא גלוטן במבצע אחר ).
10% הנחה על פירות וירקות בירקניה בימי שלישי – שלישישוק.
בנוסף , כרטיס המועדון מעניק הטבות הבאות:
בקנייה מ600 ש"ח ומעלה ברכישה חודשית זיכוי צבירה על סך 5%.
בקנייה מעל 1000 ש"ח ברכישה חודשית זיכוי צבירה על סך 8%.
*ניתן לממש זיכוי חודשי החל מחודש העוקב שלאחר חודש הצבירה.

לקוחות יקרים,

בתקופה האחרונה שידרגנו את האתר, הרחבנו את האפשרויות ושיפרנו את התצוגה של המוצרים באתר.
האתר ילך וישתפר לקראתכם בשבועות הקרובים
אנחנו מודים לכם על הסבלנות, 

במידה ונתקלתם בבעיה מוזמנים לפנות אלינו במייל :
zmoraorg@gmail.com

עדיין אין לך כרטיס מועדון שלנו?

ההצטרפות בעלות חד – פעמית של 20 ₪ לכל החיים
ומעניקה הטבות והנחות נוספות

דילוג לתוכן