מעבר לסלט: טחינה סלק ועשבי תיבול
מפגש מרענן של טעמים וצבע
מי אמר שירקות חייבים להיות רק בסלט או במרק? הגיע הזמן לגלות את היכולת של הירקות לשדרג מנות קיימות ולהעניק להן טעם, צבע וערכים תזונתיים. במקום פשוט לבשל או לאדות אותם, אפשר לשלב אותם בדרכים יצירתיות, כפי שעשיתי כאן עם מתכון לטחינה סלק ועשבי תיבול.
סלק ועשבי תיבול: שילוב מנצח
הסלק הוא הרבה יותר מירק שורש אדמדם. הוא מהווה מקור מצוין לוויטמינים ומינרלים כמו ברזל, אשלגן ומגנזיום, וידוע בתרומתו לניקוי הגוף, לחיזוק מערכת החיסון ואף לשיפור לחץ הדם.
בטחינה זו, השילוב של הסלק המתקתק יחד עם מחית עשבי התיבול, העשירה בוויטמינים ונוגדי חמצון, יוצר מנה שהיא לא רק יפה לעין, אלא גם בעלת יתרונות בריאותיים רבים.
מחית עשבי התיבול מוסיפה טריות, חריפות עדינה ועומק טעם שמאזן את מתיקות הסלק ומעניק לטחינה גוון ייחודי ומפתיע. הנה המתכון שישנה את כל מה שחשבתם על טחינה!
מתכון לטחינה סלק ועשבי תיבול
מצרכים:
- 1 סלק אורגני בינוני מבושל – ירקניה של זמורה
- 3-4 כפות מחית עשבי תיבול (הכוללת: פטרוזיליה, כוסברה, נענע, מיץ לימון, שום, מלח גס ושמן זית)
- 1/2 כוס טחינה אורגנית משומשום מלא – הרדוף
- 1/4 כוס מים
- קורט מלח
- מיץ מלימון בינוני
אופן ההכנה:
-
הכנת מחית עשבי התיבול:
במעבד מזון או בלנדר, הניחו את עשבי התיבול: צרור פטרוזיליה, צרור כוסברה, צרור נענע, מיץ מלימון גדול, 4 – 5 שיני שום, חצי כפית מלח גס, רבע כוס שמן זית. אחדו את הכל לקבלת מחית.
מהכמות יוצאת כמות די גדולה. אפשר להעביר את מה שלא תשמשו במתכון זה לצנצנות ולשמור חלק במקרר לשימוש בשבוע הקרוב. את השאר ניתן להקפיא ולהפשיר בכמויות קטנות כמידת השימוש.
-
הכנת הטחינה:
לאותו הבלנדר הניחו את הסלק המבושל, טחינה גולמית, מים ומלח, מיץ לימון.
- עבדו את המרכיבים יחד עד לקבלת ממרח חלק ואחיד. אם המרקם סמיך מדי, הוסיפו עוד מעט מים בהדרגה. אם המרקם נוזלי מדי, הוסיפו עוד כף טחינה.
- טעמו ותקנו תיבול לפי הצורך. ניתן להוסיף עוד מלח או מעט מיץ לימון כדי לאזן את הטעם.
- העבירו את הטחינה לכלי הגשה. מעל הטחינה זלפו עם כפית ממחית עשבי התיבול ובעזרת כפית צרו צורות שאתם אוהבים.
- הטחינה תשתבח ככל שתשהה במקרר.
הטחינה הזו יכולה לשמש כממרח על לחם, כבסיס לסלט, או אפילו כרוטב למנות ירקות צלויים או תבשילים. בתיאבון!





