0

העגלה שלי

אני חבר/ת מועדון
עגלה ריקה, בטן ריקה...
עוד לא מילאת מוצרים בעגלה, אבל סיור קצר באתר יסדר את זה :)
0

העגלה שלי

אני חבר/ת מועדון
עגלה ריקה, בטן ריקה...
עוד לא מילאת מוצרים בעגלה, אבל סיור קצר באתר יסדר את זה :)
ג'בטה כוסמין ביתית עם חומוס פטריות

ג'בטות כוסמין עם חומוס פטריות תוצרת בית

 

ג'בטה כוסמין 70% ביתית: המתכון המלא לפינוק המושלם

אין כמו ריח של לחם טרי שנאפה בבית. זה ריח שממלא את הלב, מחזיר אותנו לילדות ומבטיח ביס שהוא תענוג צרוף. היום נלמד להכין ג'בטה אוורירית ומושלמת עם קראסט פריך, בגרסה בריאה ומעניינת יותר: ג'בטה עם 70% קמח כוסמין. תתכוננו להתאהב.

למה דווקא קמח כוסמין?

קמח הכוסמין מעניק לג'בטה טעם אגוזי ועשיר יותר, מרקם מעט דחוס יותר (בקטע טוב!) וערכים תזונתיים משופרים.

מתכון לג'בטה כוסמין 70% (ללא לישה!)

הקסם במתכון הזה הוא הפשטות שלו. אנחנו לא לשים את הבצק, אלא נותנים לזמן ולקיפולים עדינים לעשות את העבודה. התוצאה? ג'בטה מקצועית בלי מאמץ.

מצרכים:

  • 500 גרם קמח כוסמין  (70%)
  • 425 מ"ל מים פושרים
  • 10 גרם מלח (כף שטוחה)
  • 5 גרם שמרים יבשים (כפית ורבע)
  • 1 כף שמן חמניות

אופן ההכנה:

  1. ערבוב ראשוני: בקערה גדולה, ערבבו את שני סוגי הקמחים עם השמרים היבשים. הוסיפו את המים והשמן וערבבו עם כף עץ או עם היד רק עד שכל הקמח נספג ואין גושים יבשים. אין צורך ללוש!
  2. מנוחה ומלח: כסו את הקערה במגבת ותנו לבצק לנוח כ-30 דקות. לאחר המנוחה, פזרו את המלח מעל הבצק ובעזרת ידיים רטובות "צבטו" את המלח לתוך הבצק עד שהוא נטמע היטב.
  3. קיפולים: במשך השעתיים הקרובות, בצעו 3-4 סטים של קיפולים בהפרש של 30 דקות. הרטיבו את הידיים, תפסו צד אחד של הבצק, מתחו אותו בעדינות כלפי מעלה וקפלו אותו מעל שאר הבצק. סובבו את הקערה וחזרו על הפעולה מכל ארבעת הכיוונים.
  4. התפחה: לאחר סבב הקיפולים האחרון, כסו את הקערה והתפיחו את הבצק כשעה וחצי עד שעתיים, או עד שהוא מכפיל את נפחו ומלא בבועות אוויר.
  5. עיצוב: קמחו בנדיבות משטח עבודה. הפכו את הקערה ושפכו בעדינות את הבצק על המשטח המקומח, נסו לשמור על כמה שיותר אוויר. קמחו מעט גם את חלקו העליון של הבצק. בעזרת קלף או סכין, חתכו את הבצק ל-2 או 3 מלבנים (צורת ג'בטה).
  6. התפחה סופית ואפייה: העבירו את הג'בטות בעדינות לתבנית מרופדת בנייר אפייה. תנו להן לנוח 20-30 דקות בזמן שהתנור מתחמם ל-240 מעלות (חום עליון-תחתון). מומלץ להכניס לתחתית התנור תבנית קטנה עם מים רותחים ליצירת אדים.
  7. אפייה: הכניסו את הג'בטות לתנור החם ואפו במשך 15-20 דקות, או עד שהן מקבלות צבע זהוב-שחום עמוק ונקישה על התחתית שלהן תשמיע צליל חלול. צננו על רשת לפני שפורסים.

טיפ של אלופים: הפשטות היא הפינוק האמיתי

אל תפחדו מהתהליך

אנשים רבים חושבים שאפיית לחם בבית היא משימה מסובכת השמורה לאופים מנוסים. האמת? הג'בטה הזו היא ההוכחה שזה לא נכון. היופי פה הוא שהבצק עושה כמעט את כל העבודה בעצמו. אין לישה, אין מאמץ פיזי, רק קצת סבלנות ומתן כבוד לזמני התפיחה. הפינוק האמיתי הוא לא רק הביס המושלם בסוף, אלא הידיעה שהכנתם במו ידיכם לחם מדהים ואיכותי עבור האנשים שאתם אוהבים, ובקלות מפתיעה.

ההגשה המושלמת: חגיגה של טעמים ומרקמים

דמיינו את זה: אתם פורסים פרוסה עבה מהג'בטה החמה, הקראסט מתפצפץ והאדים עולים ממנה. עכשיו, קחו כף גדושה של חומוס פטריות ביתי (פשוט טגנו פטריות ובצל עד להזהבה, ותערבבו עם החומוס האהוב עליכם), מרחו בנדיבות על הפרוסה, פזרו מעל צנוברים קלויים שמוסיפים קראנצ'יות נהדרת, והניחו בצד כמה מלפפונים חמוצים ופריכים. זה ביס שהוא ארוחה שלמה, חגיגה ים-תיכונית פשוטה ומנצחת.

בתיאבון!

 

שיתוף הפוסט:

עוד פוסטים:

רוצים ליהנות ממנות מטוגנות (כמו בחנוכה) בלי לסבול מכבדות וספיגת שמן מוגזמת? הפתרון הוא שמן אורז מזוכך של אולאיטליה. שמן זה הוא מפתח לשיטת "טיגון ללא ספיגה" בזכות שני גורמים: נקודת עישון גבוהה מאוד שיוצרת "קרום אטימה" מהיר על המזון ומונעת חדירת שמן. הרכב ייחודי (המופק מקליפת אורז) המכיל אוריזנול, שתורם ליציבותו ולמניעת הידבקות. התוצאה: פריכות מושלמת, ספיגה מינימלית ואוכל קל יותר לעיכול.

עכשיו אפשר לטגן בלי נקיפות מצפון

טיגון בלי נקיפות מצפון: הסוד לשמן אורז של אולאיטליה שמונע ספיגה בתקופת החגים, ובמיוחד בחנוכה, קשה לוותר על מנות מטוגנות, אבל קל מאוד לסבול מכאבי

חברי מועדון חוסכים יותר!

חברי המועדון נהנים מהנחות קבועות על:
5% הנחה על ביצים L מותג זמורה אורגני
5% הנחה על מגוון המוצרים ללא גלוטן ( בלי כפל מבצעים במקרים בהם מוצר ללא גלוטן במבצע אחר ).
10% הנחה על פירות וירקות בירקניה בימי שלישי – שלישישוק.
בנוסף , כרטיס המועדון מעניק הטבות הבאות:
בקנייה מ600 ש"ח ומעלה ברכישה חודשית זיכוי צבירה על סך 5%.
בקנייה מעל 1000 ש"ח ברכישה חודשית זיכוי צבירה על סך 8%.
*ניתן לממש זיכוי חודשי החל מחודש העוקב שלאחר חודש הצבירה.

לקוחות יקרים,

בתקופה האחרונה שידרגנו את האתר, הרחבנו את האפשרויות ושיפרנו את התצוגה של המוצרים באתר.
האתר ילך וישתפר לקראתכם בשבועות הקרובים
אנחנו מודים לכם על הסבלנות, 

במידה ונתקלתם בבעיה מוזמנים לפנות אלינו במייל :
zmoraorg@gmail.com

עדיין אין לך כרטיס מועדון שלנו?

ההצטרפות בעלות חד – פעמית של 20 ₪ לכל החיים
ומעניקה הטבות והנחות נוספות

דילוג לתוכן