סירות תפוח אדמה עם עשבי תיבול ומנצ'גו כבשים
יש משהו מנחם ומספק במנת תפוח אדמה פשוטה. אני אוהבת מאוד תפוחי אדמה. הם תמיד זמינים לי בבית ותמיד טעימים.
זוהי פשטות במיטבה, שמבטיחה שכל ביס יהיה מנחם ומלא טעם!
שדרוג אלגנטי לתפוח האדמה
אבל מה קורה כשלוקחים את הפשטות של תפוח אדמה אפוי ומשדרגים אותה עם נגיעה אלגנטית ים-תיכונית של עשבי תיבול ומנצ'גו כבשים?
כשהמנצ'גו של נעמי פוגשת את תפוח האדמה החם, היא נמסה בעדינות, משחררת את שמניה וטעמיה, ויוצרת שכבה קרמית ומלוחה-חרפרפה שמחמיאה להפליא לרכות ולמתיקות העדינה של תפוח האדמה.
על גבינת מנצ'גו של נעמי
את מנצ'גו של נעמי ניתן למצוא במגוון של חנויות של זמורה אורגני. היא גבינה שנעשית עם המון אהבה במחלבה משפחתית ברמת הגולן.
עם גבינה זו, המנה המנחמת של תפוח אדמה הופכת למנה אלגנטית של משחק טעמים וריחות שמחממים את הגוף והנפש של כל השוהים בבית בצורה הרמונית.
קבלו את המתכון לסירות תפוח אדמה עם עשבי תיבול במעטפת מנצ'גו כבשים
מצרכים:
- 4 תפוחי אדמה בינוניים (רצוי מסוג דזירה או ראסט, בעלי קליפה עבה יחסית) – (ירקניה של זמורה)
- 2 כפות שמן זית
- מלח גס ופלפל שחור גרוס טרי
- חופן פטרוזיליה וכוסברה קצוצים
- שן שום קצוץ
- פלפל צ'ילה קצוץ (לאוהבי החריף)
- 150 גרם גבינת מנצ'גו כבשים, מגורדת או חתוכה לרצועות דקות באמצעות קולפן ירקות (מנצ'גו של נעמי)
- אופציה: מעט עירית קצוצה לקישוט
הוראות הכנה:
-
הכנת תפוחי האדמה:
חממו תנור ל-200 מעלות צלזיוס. רחצו היטב את תפוחי האדמה וייבשו. חצו כל תפוח אדמה לאורכו.
-
תיבול וצלייה ראשונית:
הניחו את חצאי תפוחי האדמה על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, כשהצד החתוך כלפי מעלה. זלפו מעל שמן זית, תבלו בנדיבות במלח גס ופלפל שחור.
- אפו בתנור במשך 30-40 דקות, או עד שתפוחי האדמה רכים למזלג וקליפתם פריכה.
-
מילוי:
הוציאו את התבנית מהתנור. בעזרת כף הוציאו את פנים תפוח האדמה לקערה ואת הקליפה השאירו בשלמותה.
- באמצעות מזלג מעכו בעדינות את החלק הפנימי של תפוח האדמה. שלבו בתוך הפירה שנוצר כף שמן זית, הוסיפו לפירה את עשבי התיבול ואחדו את הכל למילוי אחיד.
- בעזרת כף מלאו את קליפת תפוחי האדמה במילוי הפירה.
- פזרו מעל את רצועות המנצ'גו.
- החזירו את התבנית לתנור, לאפייה נוספת של כרבע שעה, עד שהגבינה נמסה, מבעבעת ומזהיבה קלות.
הגשה:
להגשה תכינו סלט ירקות עם שמן זית לאיזון הטעמים.
כשסירות תפוחי האדמה מוכנות, הוציאו אותן מהתנור והגישו כשהן חמות לצד הסלט.
בתיאבון!





