איך לבחור דבש נכון: המדריך המלא לטעמים ושימושים
דבש הוא אחד הממתיקים הטבעיים והבריאים ביותר שהטבע מציע, ולא רק בגלל מתיקותו. הוא עשיר בנוגדי חמצון, ויטמינים ומינרלים, ויש לו סגולות רפואיות מסורתיות מוכרות. אך כשאתם מגיעים למדף הדבש בזמורה אורגני, אתם עשויים לגלות שהמגוון הוא רחב ומבלבל: דבש פרחי בר, אקליפטוס, הדרים ועוד. אבל האמת היא שמאחורי כל שם מסתתר עולם שלם של טעמים ושימושים קולינריים. בדומה ליין, סוג הפרח שממנו הופק הדבש משפיע על טעמו, צבעו, ועל השימושים המתאימים לו. בחירה נכונה של דבש יכולה להפוך מנה טובה למצוינת!
הנה מספר המלצות שיעזרו לכם לבחור את הדבש הנכון למנה הנכונה:
סוגי הדבש והשימושים המומלצים
דבש אקליפטוס
דבש אקליפטוס הוא בעל צבע כהה וטעם עמוק, דומיננטי ואגוזי. הוא פחות מתוק מדבשים אחרים, מה שהופך אותו למושלם לשימושים בהם רוצים להוסיף עומק וטעם בלי מתיקות מוגזמת. מתאים במיוחד לאפייה, למרינדות לבשר או עוף, ולשתייה חמה.
דבש פרחי בר
זהו הדבש הקלאסי, בעל צבע זהוב וטעם עדין ומתוק. הוא מציע מתיקות מאוזנת וניחוח פרחוני קל. הוא מושלם לרטבים לסלט, למריחה על לחם, להמתקת משקאות קרים או חמים, ולכל שימוש יומיומי.
דבש הדרים
דבש הדרים הוא בעל צבע בהיר וטעם לימוני-פרחוני קליל. הוא מביא איתו ניחוח של פרדסים פורחים, והמתיקות שלו מרעננת. מומלץ במיוחד להמתקת תה קר, להכנת קינוחים קלילים או כמרינדה למנות דגים.
דבש אבוקדו
זהו דבש כהה במיוחד עם טעם עשיר, קרמלי ומריר-מתוק עדין. הוא מוסיף טוויסט מיוחד ומתאים במיוחד לשילוב בגלידות, כריכים עם גבינות חריפות או להוספת מורכבות למאכלים מלוחים.
דבש תרזה
דבש תרזה הוא דבש בהיר ומתוק במיוחד, בעל טעם עשיר וניחוח ארומטי פרחוני חזק. הוא אידיאלי למריחה על טוסט, להמתקת שתייה קלה וקרה, וכן לתיבול קינוחים עדינים.
דבש כוסמת
זהו דבש כהה מאוד, כמעט שחור, בעל טעם ייחודי וחזק. מריח מעט כמו קטניות ואדמה. מתאים לשימוש בתבשילי בשר עשירים, לרטבי מנגל, וכן לאפייה של לחמים כהים.
כך שבפעם הבאה כשאתם מגיעים למדף הדבש בזמורה אורגני, תנו תשומת לב לשם הדבש שמופיע על התווית ותבחרו את הדבש שיעשה לכם הברה טוב בתבשילים ובלב.





