לפעמים כל מה שצריך זה נגיעה של קלילות ואלגנטיות בצלחת – וסלט קישואים מוחמצים עם זיתי טאסוס הוא בדיוק זה.
הכוכבים האמיתיים של הסלט
הכוכבים של הסלט הם קישואים טריים בשלל צבעים, שעוברים תהליך קצר ופשוט של החמצה מהירה. אני משרה אותו במשרה מאוזן של מיץ מלימון טרי, מעט סוכר או מייפל, ועשבי תיבול. המשרה מעניק לקישואים טעם חמוץ-מתוק עדין ומרענן. הקישואים סופגים את הטעמים של המשרה והופכים למעט פריכים מבחוץ ורכים ועסיסיים מבפנים. ההחמצה לא רק משמרת את הקישואים, אלא גם מעצימה את טעמם הטבעי והופכת אותם לחלק בלתי נפרד מהטעמים של הסלט.
זיתי טאסוס: טוויסט ים-תיכוני
זיתי טאסוס המצומקים מוסיפים את העומק של טעמים ים-תיכוניים שהם הטוויסט מיוחד של הסלט.
הזיתים האלה, שמקורם באי יוני, ידועים בטעמם העמוק, המעט מריר-מלוח, ובמרקמם הבשרני והמצומק.
הם עשירים בשמן זית טבעי משובח ובארומות מרוכזות, הם מביאים איתם ניחוח מובהק של איזור הים התיכון.
סימפוניה של טעמים
השמן שמלווה את זיתי הטאסוס, שמן הזית האיכותי בו הם שרויים, נספג בקישואים ומוסיף לסלט ממד נוסף של טעם ועסיסיות. השילוב של הקישואים המוחמצים המליחות העמוקה והארומטית של זיתי הטאסוס יוצר סימפוניה של טעמים בפה – חמיצות, מתיקות, מליחות ועומק אומאמי, שנשארת על הלשון גם לאחר הביס האחרון.
מתכון לסלט קישואים מוחמצים עם זיתי טאסוס
מצרכים:
- למשרה:
- מיץ מלימון אחד בינוני
- 1 כף סוכר קנים (או מייפל / סילאן מלח )
- כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/4 כוס מים
- 2 שיני שום כתוש
- גמבה כתומה פרוסה לרצועות דקות (טוויסט לתוספת מימד נוספת של מתיקות במשרה)
- 1/2 כוס זיתי טאסוס מצומקים, מגולענים.
- כוס שמיר קצוץ (אפשר להחליף בפטרוזיליה או בחצי כוס פטרוזיליה וחצי כוס כוסברה לאוהבי עשבי תיבול אלה)
- מעט שמן זית איכותי לזילוף לפני הגשה (בנוסף לשמן מזיתי הטאסוס)
הוראות הכנה:
- חלטו את רצועות הקישואים במים רותחים 4 – 5 דקות וסננו את המים. הניחו בקערה להתקרר.
- בקערה גדולה, ערבבו יחד את מיץ לימון, הסוכר, המלח, פלפל שחור גרוס, גמבה כתומה והמים עד שהסוכר והמלח נמסים.
- הוסיפו את מקלוני הקישואים למשרה. ודאו שהם טבולים היטב. כסו את הקערה והניחו במקרר שעה לפחות (ואפשר גם עד שעתיים-שלוש). ככל שתשרו יותר, כך יהיו מוחמצים יותר.
הרכבת הסלט:
- לאחר ההשריה, סננו את הקישואים מהנוזלים (אין צורך לשטוף). העבירו אותם לקערת הגשה.
- הוסיפו לקערה את זיתי הטאסוס (עם מעט מהשמן שלהם), השום הקצוץ, והשמיר או עשבי תיבול אחרים לבחירתכם.
- ערבבו בעדינות את כל המרכיבים.
- להגשה זלפו מעט שמן זית טרי מעל הסלט. הגישו מיד, או שמרו במקרר עד שעה לפני ההגשה כדי שהטעמים יתמזגו היטב.
בתיאבון! תיהנו מהשילוב המופלא של טעמים ומרקמים בסלט הקישואים המוחמצים המיוחד הזה, והרגישו את הניחוחות התיכון בכל ביס.





